Начин на приготвяне
В купа смесете съставките за тестото без брашното.
Постепенно започнете да добавяте от брашното, като бъркате с дървена лъжица. Като започне да се отлепя от съда, извадете на плота и доомесете с останалото брашно.
Пригответе плънката, като запържитекаймата с лука и подправките. Оставете да се охлади.
Нарежете кашкавала на кубчета.
След като втаса, го разточете на правоъгълна кора. Намазва се хубаво с лютеница.
Отгоре разпределете плънката и кубчета кашкавал.
Завийте внимателно на руло и го нарежете на парчета. Подредете ги в намаслена тава, като леко ги застъпвате.
Оставете да втаса, намажете пълнената питка с разбит с малко мляко жълтък и поръсете със сусам.
Питката с кайма и праз е готова.