Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Манджи»Паниран праз с кайма

Паниран праз с кайма

MartenichkoMartenichko
Новак
63022
Паниран праз с кайма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • праз - 5 стръка
  • яйца - 2
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • брашно - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 г
  • доматен сок - 200 мл по - гъст
  • босилек - 1 - 2 листенца
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - или сирене за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на парчета с дължина 5-6 см. Парчетата се пускат във вряща подсолена вода за 5-10 минути, за да омекнат.

Изваждат се, отцеждат се, овалват се в брашно с малко сол, после в разбитите яйца и се пържат в силно сгорещено олио до златисто.

Панираният праз се нарежда в тава. Отделно се запържват ситно нарязаните чесън и лук до златист цвят, прибавят се каймата и доматеният сок.

След като каймата се позапържи и сокът се редуцира, добавяме и магданоза и босилека, черния пипер и подправки по желание.

След това сместа се изсипва върху наредените парчета праз, разпределя се равномерно, прибавя се от водата, в която се е варил празът, и ястието се запича на 180°C за 15-20 мин.

Накрая панираният праз с кайма се поръсва с кашкавала/сиренето и се позапича до разтопяването им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: