Начин на приготвяне
Обелваме и настъргваме картофите (в случая използвах червени картофи, които отвътре са жълти, но не е задължително). Лука нарязваме на ситно, а гъбите (по желание обелени) - на четири и всяка четвъртинка на фини резенчета.
В тиган с малко шарлан, предварително загрят, сипваме лука и гъбите да омекнат, като подсоляваме с 1/2 ч.л. сол. След малко добавяме настърганите картофи, 1 ч.л. хималайска сол, сушен джоджен, черен пипер, и разбъркваме.
Щом леко омекнат, ги сипваме в тава, намазана с шарлан. Разбъркваме с яйцата, които предварително в отделна купа сме разбъркали.
Разстиламе равномерно сместа, заравняваме я и слагаме да се пече около 40-45 минути на 200 градуса, до златист загар. Поднасяме пататник, нарязан на парчета, докато е топъл!
Лесен и чудесен пататник с гъби на фурна за обяд!