Менудо - шкембе по мексикански

Адриян Павлов
Адриян Павлов
Новак
18/07/2013
"Мексикански специалитет с шкембе? Нямаме търпение да го опитаме и вилица сме си взели вече "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 051
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старателно измиваме телешкото шкембе и го нарязваме на малки парченца. Напръскваме го с лимонов сок и го оставяме за 30 минути в хладилник.

Изплакваме го отново. Заливаме го с 2.5 л студена подсолена вода. Овкусяваме с кимион, чили и пресования чесън и кипваме.

Намаляваме котлона и варим на тих огън под похлупак до омекване на шкембето - 2-3 часа.

Около 30 минути преди да отстраним чорбата от котлона добавяме и сварената (консервирана) царевица.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязаните пресен лук и риган, гарнираме с резени лайм.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лени
Лени
19.07.2013 15:16
Навярно е вкусно ще пробвам
0
0