Начин на приготвяне
Нарежете патладжана на филийки и леко ги посолете. Чесъна го счукваме, а лютите чушлета ги нарязваме на много ситно.
Намазваме с част от зехтина дъното на средно голяма тава. Остатъкът от зехтина се загрява и в него задушаваме чесъна и лютите чушки.
Щом поомекнат добавяме доматеното пюре, което сме размили във водата и овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Задушаваме за още 4-5 минути.
Отцеждаме патладжаните, ако има нужда, и ги потапяме в предварително разбитите яйца. Нареждаме ги на дъното на тавичката, заливаме ги с доматената смес, поръсваме с кашкавал и печен в предварително загрята умерена фурна 30-35 минути.
Поднасяме патладжаните по мексикански със сварена и овкусена паста и поръсваме обилно с кориандър или магданоз.
Коментари