Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Сладолед от маскарпоне

Сладолед от маскарпоне

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Сладолед от маскарпоне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"След кремът от маскарпоне си мислехме, че няма какво да накара сърцето ни да тупти така силно, но сме грешали"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 350 г
  • яйца - 3 бр. жълтък
  • коняк - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със захарта, до получаването на богата пяна. При непрекъснато бъркане добавете коняка, маскарпонето и прясното мляко. Продължаваме да разбъркваме сместа още няколко минути.

Готовата смес сипваме в подходящ съд и замразяваме във фризер за 60 минути. Изваждаме, разбиваме с миксер в продължение на поне 4 минути и отново прибираме сместта в хладилник.

Процедурата се повтаря общо три пъти. След това оставяме сладоледа за 3-4 часа във фризер да се втвърди напълно.

Поднасяме сладоледа от маскарпоне с натрошени орехови ядки, вафлени тръбички, бисквити или плодове по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Надя
Надя
Ще го пробвам
08.03.2014 14:01