Желе с праскови

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Желе с праскови1 / 2
19/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5-6
"Нежен и изтънчен десерт за специалните моменти"

Необходими Продукти

  • праскови - 1 кг
  • захар
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • лимони - настъргана кора
  • захар - 150 г
  • вода - 100 мл
  • ром - 50 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • желатин - 4 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените праскови разрежете на полумесеци. Наръсете ги със захар и ги подредете в десертни чашки.

Сварете водата с виното, захарта, лимоновата кора. Щом леко се поохлади, добавете рома и накиснатия във вода желатин. Бъркайте, докато се разтвори.

Излейте сместа в чашките и ги приберете на студено да стегне. При поднасянето може да украсите със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка: