Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Сто чушки туршия

Сто чушки туршия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Сто чушки туршия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12-15 буркана
"Вкусна туршия, която се приготвя ни с повече, ни с по-малко от 100 чушки!"

Необходими Продукти

  • чушки - 100 броя червени или зелени пиперки
  • оцет - 400 мл винен
  • олио - 300 мл
  • сол - 150 г
  • захар - 100 г
  • магданоз - 2 връзки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се забърсват с влажна кърпа, изтърбушват се, изпичат се в чушкопек и се обелват. Аз ги пека без да изтърбушвам.

Приготвя се марината от оцета, олиото, солта и захарта, която се кипва и се оставя да се охлади.

След това в нея се добавя скълцания магданоз и се сипват чушките.

Внимателно се обърква и се оставя така за 2 часа чушките да се мариноват.

След това се пълнят в буркани, затварят се и се стерилизират 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

роси
роси
аз добавям и моркови нарязани на колелца - и може 1суп. лъж. салицил престоява1 нощ и не се стерилизира
17.05.2014 15:44
1
Симеонова
Симеонова
МОЯТА РЕЦЕПТА
Между редовете печени и почистени от семето чушки се залива със следната смес: 1ч.ч оцет; 1ч.ч олио; 1 ч захар /100 г./; половин чаша сол /50 г./; 14 аспирина; черен пипер; магданоз; чесън. Ако не се сложи аспирин, трябва да се стерилизират 10 минути.
28.08.2013 10:35
1