Начин на приготвяне
Чушките се забърсват с влажна кърпа, изтърбушват се, изпичат се в чушкопек и се обелват. Аз ги пека без да изтърбушвам.
Приготвя се марината от оцета, олиото, солта и захарта, която се кипва и се оставя да се охлади.
След това в нея се добавя скълцания магданоз и се сипват чушките.
Внимателно се обърква и се оставя така за 2 часа чушките да се мариноват.
След това се пълнят в буркани, затварят се и се стерилизират 20 минути.
Коментари
Между редовете печени и почистени от семето чушки се залива със следната смес: 1ч.ч оцет; 1ч.ч олио; 1 ч захар /100 г./; половин чаша сол /50 г./; 14 аспирина; черен пипер; магданоз; чесън. Ако не се сложи аспирин, трябва да се стерилизират 10 минути.