Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Картофени блини

Картофени блини

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Картофени блини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
25 бр.
"Супер предястие в най-добрите традиции на руската кухня"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия
  • захар
  • бакпулвер
  • сода - за хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и измити картофи се настъргват на ренде, което се държи във вода, така че настърганите картофи да падат във водата.

След това водата се отлива и се отцеждат. Смесват се с брашното, жълтъците, ванилията и захар на вкус.

Сместа разбъркайте с отделно разбитите на сняг белтъци и добавете малко бакпулвер и сода.

Гребвайте с лъжица от смета и пускайте да се пържат в сгорещено масло или мас.

По желание картофените блини се поръсват със захар и се поднасят с плодов сок.

Същото тесто, но без захар, а със сол и черен пипер, може да изпържите по същия начин и да сервирате блините с кисело мляко като предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: