Разбойнически шишчета

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Разбойнически шишчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 кг
  • лук - 7 глави
  • наденички - 4 малки
  • гъби - 300 г
  • домати - 300 г дребни
  • майонеза - 2 с.л.
  • черен пипер
  • морска сол
  • оцет - 1/3 ч.ч
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе на парчета. Смесваме майонезата с малко сол и смлян черен пипер и с тази смес овкусяваме пилешкото месо.

Лукът се нарязва на подходящи за нанизване парчета, които заливаме с оцета за 5 минути. След това ги изплакваме и оставяме да киснат във обикновена вода още 5-10 минути.

Гъбите, наденичките и доматите се нарязват на едри парчета(може дори на половинки). Нанизваме шишчета, като редуваме продуктите.

Загряваме мазнината в по-дълбок тиган. Слагаме вътре шишчетата и пържим, обезателно под похлупак да 7-8 минути, след което ги обръщаме и пържим още толкова. По желание може да ги изпечете на грил или скара.

Поднасяме с гарнитура салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: