Начин на приготвяне
Пресяваме си брашното и към него добавяме всички съставки, като содата сме угасили в киселото мляко, сиренето сме натрошили или настъргали на ренде.
Разбъркваме хубаво всички съставки, без да се меси тестото допълнително. Получава се лепкава смес, от която си оформяме малки питки.
Върху голяма тава, аз използвах тази на фурната, застиламе хартия за печене и нареждаме сиренките върху нея.
В предварително загрята фурна на 200 градуса печем закуските до златист загар - при мен това бяха 22 минути, но всяка фурна е различна.
Можете да си поръсите содените сиренки със семена по желание или 5 минутки, преди да ги извадите, да настържете кашкавал на всяка една.
При мен излязоха 12 средно големи броя питки.
Да ви е сладко!