Бюрек в кексова форма

29/11/2019
"Когато правите бюрек в кексова форма, поднасяйте го топъл и с любов "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 694
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете кексовата форма с масло.

Тогава сложете три кори, които да висят отвън на формата и също така да обграждат вътрешната част на формата. Една от корите разкъсайте и я разпределете на дъното.

Предварително си разбийте яйцата с киселото мляко и натрошете сиренето вътре.

От сместа може да се сложи по 2 лъж. и хубаво да се разпредели навсякъде.

Нарязаният бекон или шунка се нарежда върху яйчената смес.

Настърганият кашкавал, поръсете отгоре и след това наредете топеното сирене .

Намачкайте още 1 кора и сложете върху плънките.

Повторете 2 пъти тази процедура с нареждането до свършване на плънките за бюрека.

Отгоре отново намачкайте една кора.

Тогава хубаво завийте стърчащите краища на корите и напръскайте малко вода отгоре и разтопено масло или парченца масло.

Печете бюрека в кексова форма в загрята фурна на 190 градуса до зачервяване около 30-40 мин.

Поднасяйте баницата винаги топла, за да се разтопи кашкавалът и топеното сирене, по-вкусно е.

Мини дървен валяк за тесто
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мини дървен валяк за тесто
7.80 лв.
Виж ››

Вместо да се мъчите с точилката, доверете се на този практичен дървен мини валяк, с чиято помощ тестото за пица се разточва за нула време

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Жаклин Тонгурян
Направих го за закуска само добавих малко семена от сусам,мак и лен.Благодаря за рецептата!
0
0