Кайзер от бонфиле (Малки рибици)

АнонименАнонимен
Новак
11
1
28/11/2019
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 048
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • свинско бонфиле - 2 бр.
  • морска сол - 500 г едра за зариване на бонфилето
  • За овалване
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чер пипер - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 щипка /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От свинското бонфиле изрежете мазнините по него, трябва ни само червено месо.

Хубаво го зарийте в морска сол и оставете да престои 24 часа.

Тогава извадете и измийте обилно с топла вода.

Подсуших с домакинска хартия.

За овкусяване на филето разбъркайте подправките, в които ще оваляте филето.

С игла и конец пробих в единият край рибиците и оставих от конеца по-дълги крайчета, за да може да се завърже там, където ще се суши свинското кайзер филе.

Окачете пастърмата да съхне на студено и проветриво място.

Проверете дали е готово, като стискате с пръсти - отвън трябва да е по-твърдо, а отвътре да се усеща малко по-меко.

Когато мезето е готово, го приберете в пликове и съхранявайте във фризера.

Може целогодишно така да си имате Кайзер от бонфиле.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Жаклин Тонгурян
Моето семейство от години използва чимен.Чименът на прах се използва в смесите за кайзероване , пастърма и в саламите.
0
0