Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ребърца»Агнешки ребра с джинджифил

Агнешки ребра с джинджифил

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Агнешки ребра с джинджифил
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
2
"Агнешки ребра с джинджифил - това е ястие, което всяка фурна заслужава, ако ни разбирате"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 550 г
  • джинджифил - 20 г необелен корен
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - около 8 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • черен пипер - 3 - 4 щипки или на вкус
  • картофи - 6 - 8 бр. пресни, дребни (червени)
  • бяло вино - 50 мл
  • вода - 100 мл
  • мента - 1 ч.л. сушени листа
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът и джинджифил (без да се бели) се настъргват на фино ренде. Смесват се със соев сос, зехтин и черен пипер и с тази смес хубаво се натриват агнешките ребърца. Те могат да се оставят цели или разполовени на две за две отделни порции.

Поставят се в купа, покриват се със стреч фолио и се прибират в хладилник за 4-5 часа.

Когато ребърцата хубаво се овкусят, се слагат в намазнена със зехтин тавичка и се заливат с малко бяло вино и се поръсват с мента. На дъното на тавичката се сипва водата и се завива с алуминиево фолио.

Пекат се на 150 градуса, бавен огън за 1 час и 20 минути.

Картофките се режат на тънки шайбички, без да се белят. Посоляват се и се овалват хубаво в зехтин. Разпределят се в тавата при агнешкото, където все още би трябвало да е останала течност, тъй като досега ребрата само са се задушавали. Ако все пак прецените, си добавете още вода или зехтин.

Фолиото се отстранява, температурата се увеличава до 180 градуса и агнешкото с картофи се пече до пълна готовност на картофките и златиста коричка на месото - около 30 минути или повече, ако е необходимо.

Толкова ароматни, крехки и вкусни агнешки ребра с джинджифил, че да си оближеш пръстите!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: