Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Боб в глинен гювеч

Боб в глинен гювеч

Боб в глинен гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
215 мин.
Порции
8
"Постен боб в глинен гювеч - по-вкусно от най-вкусното ястие"

Необходими Продукти

  • боб - 1 кг стар фасул
  • сушени домати - 5 - 6 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава стар
  • чушки - 1 червена пиперка, нарязана на ситно
  • сол
  • доматено пюре - на око
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • вода - да покрие съставките и малко над тях
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате фасула.

В тенджера на котлона с вода завира. Изхвърляте водата и прехвърляте боба в гювеч.

Прибавяте всички съставки и вода три пръста над тях.

Затваряте капака и слагате боба в гърне във фурната за 3 часа на 180 градуса.

Този боб в глинен гювеч е уникална вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: