Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхния»Леща яхния в глинен гювеч

Леща яхния в глинен гювеч

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Леща яхния в глинен гювеч
Снимка: Ники
1 / 3
24/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
135 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Класическа леща яхния в глинен гювеч, която май ще приготвим още днес"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • леща - 500 г
  • домати - 1 бр. /може и пюре/
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • чесън - 6 скилидки
  • лук - 1 глава
  • брашно - 50 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и задушете в мазнина лука, чесъна, морковите и чушката. Сипете в глинения гювеч измитата леща със зеленчуците. Сипете вода и овкусете с черен пипер и сол.

Захлупете в капак и печете лещата на фурна за два часа на 240 градуса.

Пригответе запръжка за яхнията от леща в тиган. Сипете олио и брашното, разбъркайте. Щом се запържи, добавете червения пипер.

Сипете запръжката в лещата и поръсете с джоджен. Запечете още десет минути.

Леща яхнията в глинен гювеч е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: