Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Дядовата леща в глинен гювеч

Дядовата леща в глинен гювеч

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Дядовата леща в глинен гювеч
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Дядовата леща в глинен гювеч е най-вкусна"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • пресен лук - 3 стръка
  • чушки - 1 бр. пиперка
  • домати - 1 бр.
  • сланина - 180 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • чубрица
  • леща - 350 г
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • червен пипер
  • магданоз
  • пресен чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и залейте лещата с вода. Сложете на котлона да заври, сменете я, щом това стане.

Добавете картофите в новата вода. Щом омекнат, се вадят, намачкват се с вилица и пак се връщат при лещата.

Нарежете и запържете сланината в тиган. Добавете при нея нарязаните чушка, лук и морков.

След 2-3 мин. добавете накълцания пресен лук. Щом омекнат, добавете чесъна и нарязания домат. Овкусете с чубрица, червен пипер и магданоз.

Сипете зеленчуците при лещата и сипете всичко в гювеч.

Сложете във фурната лещата в гювеч и гответе до омекване. Поръсете с магданоз и нарязан чесън.

Дядовата леща в глинен гювеч се поднася със сланина и пушен червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: