Любимата бобена чорба

ГабриелаГабриелаЧирак47358
01/12/2019
"Пред традицията всички мълчим, особено когато става дума за бобената чорба, с която сме израснали "
Приготвяне20 мин.
Готвене230 мин.
Общо250 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 575
  • Преглеждания за месеца1571
  • Преглеждания за седмицата357
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете предварително накиснатия боб с около 2 литра вода на котлона.

Оставете го така да се вари за около 15-20 минути. След което отцедете боба, сложете около 3 литра вода и върнете на котлона.

Оставете го да ври за около час и половина, до готовност. След което отцедете и оставете настрана.

Разбира се много хора предпочитат сварен и консервиран боб, купен от магазина. Аз смятам, че е най-добре сами да си го сварим.

В друга тенджера запържваме лука и морковите за няколко минути, след това добавяме 2 ч.л червен пипер, разбъркваме добре и добавяме пиперената паста.

Готвим за минутка и прибавяме доматеното пюре, също и около 200 мл вода, сушените чушки лъжичка мед и готвим за около 15-20 минути. Добавяме сварения боб и овкусяваме със джоджен, черен пипер и сол.

Гответе за около около 10 минути.

В тиган загрейте околиото, запържете брашното до получаването на златист цвят. Добавете черпак- два от бульона на боба.

Изсипете запръжката в тенджерата, като разбърквате. Гответе още малко и свалете от котлона.

Може да поднесете със ситно нарязан магданоз. С или без магданоз, бобената чорба е винаги добре дошла на трапезата!

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Baharenaa
Baharenaa
12.12.2019 17:04
Чудесно е това, че сами си варите боба. И аз така правя!
Страхотна рецепта! :)
1
0
Габриела
Габриела
12.12.2019 17:09
Благодаря Ви !
Добър апетит! :)
0
0
Ажда92
Ажда92
09.12.2019 22:26
Здравейте! Сушените чушки люти ли са?
0
0
Габриела
Габриела
09.12.2019 22:28
Здравейте! Леко-лютички са, да :)
0
0
Албена Атанасова
Много добра идея и прекрасни резултати!
0
0
Габриела
Габриела
09.12.2019 22:08
Радвам се, че ви е харесала рецептата. Благодаря ви! :)
1
0