Начин на приготвяне
Най-напред започнете с приготвянето на веган яйцата:
Лененото брашно се смесва с топла вода в съотношение 1:3. 3 с.л. ленено брашно + 9 с.л. вода се равняват на 3 яйца. Разбъркайте и оставете 10-тина минути. Към млякото прибавете лъжичка сода и разбъркайте.
Продуктите за блата се разбиват до хомогенна смес. Малка тавичка (19 см) се подмазва с кокосова мазнина и кексовата смес се изсипва. Печете до златисто - 10-12 минути в загрята фурна. Оставете блата да се охлади.
Ябълките настържете, изстискайте лимона и прибавете канелата. На тих огън се задушават докато придобият хубав златист цвят.
Касеролата се дърпа настрани и се изчаква да се охлади. Размесва се добре с кокосовата сметана, подсладителят и натрошените орехи.
Блатът се разделя на 2 части с помощта на конец. Двата блата се намазват обилно с ябълковия крем и тортата се прибира в хладилника за няколко часа.