Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Веган здравословна торта с ябълки

Веган здравословна торта с ябълки

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Веган здравословна торта с ябълки
Снимка: Живка Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Кой каза, че веганите не ядяли сладкиши - ето ви цяла торта, която може да хапнете с удоволствие"

Необходими Продукти

  • за блата
  • соево кисело мляко - 2 с.л.
  • ленено брашно - 3 с.л. + 9 с.л. топла вода
  • брашно - 7 с.л. брашно от ечемик и лимец смесено
  • сода - 1 к.л.
  • кокосова захар - 2 с.л.
  • кокосово масло - 2 с.л. разтопено
  • за крема
  • ябълки - 3 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • кокосова сметана - 250 мл
  • сироп от агаве - на вкус
  • орехи - 1ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред започнете с приготвянето на веган яйцата:

Лененото брашно се смесва с топла вода в съотношение 1:3. 3 с.л. ленено брашно + 9 с.л. вода се равняват на 3 яйца. Разбъркайте и оставете 10-тина минути. Към млякото прибавете лъжичка сода и разбъркайте.

Продуктите за блата се разбиват до хомогенна смес. Малка тавичка (19 см) се подмазва с кокосова мазнина и кексовата смес се изсипва. Печете до златисто - 10-12 минути в загрята фурна. Оставете блата да се охлади.

Ябълките настържете, изстискайте лимона и прибавете канелата. На тих огън се задушават докато придобият хубав златист цвят.

Касеролата се дърпа настрани и се изчаква да се охлади. Размесва се добре с кокосовата сметана, подсладителят и натрошените орехи.

Блатът се разделя на 2 части с помощта на конец. Двата блата се намазват обилно с ябълковия крем и тортата се прибира в хладилника за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: