Бабините пълнени сухи чушки с ориз и кайма в гювеч

01/12/2019
"Повечето от нас са израснали с това ястие, онези, които не са, трябва да се запознаят с пълнените чушки с кайма и ориз на баба незабавно - това е гозба, която има място във всеки кулинарен тефтер "
Приготвяне40 мин.
Готвене180 мин.
Общо220 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 180
  • Преглеждания за месеца1179
  • Преглеждания за седмицата180
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и праза на дребно. Задушете го в малко мазнина. Сложете каймата, солта черния пипер и мащерката. Пържете, докато промени цвета си.

Добавете ориза, а след няколко минути и червения пипер. Запържете за няколко минути и налейте една чаена чаша вода. Изчакайте леко да поеме водата и изключете.

В тенджера налейте вода и я сложете на котлона да заври. Изключете, махнете от котлона и сложете сухите чушки, които предварително сте изчистили от семките. Оставете ги вътре, докато омекнат. Извадете и изцедете.

Напълнете чушките с плънката и подредете в гювеч. Налейте вода или може да използвате водата от чушките, който накиснахте.

Сложете на котлона и изчакайте да заври. Щом заври изключете и затворете с капака. Сложете във фурна на 160- 170 градуса и печете около 2- 3 часа.

Направете заливката, като сложите в суха тенджера брашното. Запечете го, докато промени цвета си. В купа смесете киселото мляко и яйцата. Разбъркайте с тел.

Извадете чушките и с помощта на лъжица или черпак наливайте на малки количества в купата с яйцата, като бъркате постоянно, а след това смесите с брашното в тенджерата.

Оставете да заври без да спирате да бъркате. Изключете и излейте соса при чушките.

Върнете във фурната, изчакайте отново да заври, изключете и извадете. Сервирайте вашите пълнени чушки, поръсени с пресен магданоз, докато са топли.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар