Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Постен ябълков крамбъл с кокос

Постен ябълков крамбъл с кокос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Постен ябълков крамбъл с кокос
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Топка сладолед би се вписала прекрасно в цялата картинка, изобразяваща ябълков крамбъл с кокос"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • кокосови стърготини - 70 г
  • кокосово масло - 75 г твърдо
  • захар - 60 г фин кристал
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 2 щипки
  • ябълки - 2 бр.
  • кафява захар - 3 - 4 с.л. или според сладостта на ябълките
  • канела - 1 щипка
  • лимонов сок - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете ябълките, нарежете ги на малки парченца и поръсете с кафява захар и лимонов сок.

Разбъркайте ги хубаво и разстелете в малка тавичка намазана обилно с кокосово масло.

Пресейте брашното с бакпулвера и солта в купа и разбъркайте със кокосовите стърготини и захарта. Добавете кокосово масло на парченца - то трябва да е твърдо, но не прекалено. Ако го съхранявате в хладилник, трябва предварително да го оставите да се отпусне на стайна температура - нито да е много твърдо, нито течно.

С пръсти втривайте маслото в сухите съставки докато се навлажнят и се образуват трохи.

Сипете маслените трохи върху ябълките в тавичката и печете в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути или до златист загар. Крамбълът трябва да стане хрупкав, а ябълките отдолу, за да се карамелизират леко. За да наблюдавам използвам тавичка от иенско стъкло и така виждам до каква степен са готови.

В случай, че им трябва повече време да омекнат (много зависи и от сорта), намалете фурната до 160 градуса за още 5-10 минути.

Готовият вкусен и ароматен крамбъл поднесете топъл - невероятен е! Гарнирайте с бита сметана или топка ванилов сладолед.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: