Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле със зехтин и риган на скара

Пиле със зехтин и риган на скара

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пиле със зехтин и риган на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сочно пилешко с подправки и свежа салата - и ако това не е идеалното здравословно меню, здраве му кажи"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. (около 1.2 - 1.4 кг)
  • зехтин - 80 г
  • лимони - 3 бр.
  • риган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето отвън и отвътре. Нарежете го на порционни парчета и махнете кожата му.

Изстискайте лимоните. В прясна изстискания лимонов сок добавете зехтина, ригана (ситно нарязан ако е пресен), черен пипер и сол на вкус. С тази марината залейте нарязаното пилешко месо и приберете в хладилник за 6-7 часа.

Маринованото пилешко месо се пече на умерено загрята скара, като често се обръща, за да се изпече равномерно. По време на печенето се залива с по малко от останалата марината.

Поднася се с гарнитура задушени пресни картофки или салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана
Гергана
Днес пробвах рецептата, само че изпекох пилешкото във фурната, защото нямам скара. Стана много вкусно и крехко, марината е
чудесна :)
28.07.2013 15:08