Ориз с лучени розетки на фурна и соев сос

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
429
13
13
1
04/12/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо229
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч. бисерен
  • лук - 4 големи глави
  • соев сос - на вкус
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • кориандър - 1 - 2 щипки
  • кимион - ½ ч.л.
  • джинджифил - 2 - 3 щипки
  • червен пипер - 3 щипки
  • вода - 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме ориза в изворна вода за половин час преди да го приготвим. След това, кристално чист и бял го изсипваме в тавичка. Към него прибавяме 1 от 4-те главички лук, нарязана на дребно.

Овкусяваме с 2 ч.л. хималайска сол, ½ черен пипер, 2 щипки кориандър, ½ ч.л. кимион и 2-3 щипки джинджифил на прах.

Сипваме шарлана на спирала и хубаво разбъркваме. Наливаме в тавичката точно измерената пропорция вода – 5 ч.ч. и слагаме да се пече във фурната на 250 градуса.

След 20 минути разбъркваме с дървена равна бъркалка и поставяме 3-те глави лук, които предварително сме си подготвили – нарязани на по 2 двойни разреза на хикс (но не до долу), като розетка. Сипваме им по малко шарлан отгоре и ръсваме по 1 щипка черен и червен пипер.

Слагаме отново да се пече за още около 25 минути – докато се запече и лука, и ориза! И да се постигне желания ефект – на сладък лук!

Поднасяме порцията ориз на фурна с по 1 лучена главичка и полята със соев сос – на вкус!

Лесна и икономична рецепта с уникален азиатски вкус!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар