Начин на приготвяне
В кръгла средно голяма тава сипваме 2 чаени чаши бисерен ориз – предварително измит няколко пъти. Към него прибавяме около 3 чаени чаши кисело зеле, нарязано на средно големи парченца, 4-5 броя моркови, нарязани на колелца или полумесеци, и 2 броя зелени чушки – върхарки.
Разбъркваме всичко заедно с подправките – по половин чаена лъжичка смлян черен и червен пипер, 1 кафена лъжичка пушен червен пипер – по желание.
Добавяме хималайска сол - около 1 и ½ чаена лъжичка, 2-3 супени лъжици шарлан и 3 с.л. соев сос.
Отново разбъркваме с дървена бъркалка и заливаме с 5 ч.ч. изворна вода.
Печем във фурната 45 минути на 250 градуса. За да не изгорят зеленчуците на повърхността, може да разбъркаме ястието на 20-тата минута и отново да го сложим да се запече.
Сервираме ориза на фурна в дълбока чиния, по желание с чаша сок от кисело зеле!
Чудно Вкусно!