Панирани кюфтета с ориз

Н.АкифоваН.Акифова
Помощник Готвач
189
101
441
1
04/12/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо341
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една тенджера слагаме ориз и вода да се сварят, след като е готов оризът отделяме настрана и започваме с каймата.

Режем една глава лук на ситно и с малко мазнина запържваме, след което прибавяме и две-трети от каймата, а останалото ще използваме за после.

Вземаме една купа, вътре изсипваме запържената кайма, сварения ориз и суровата кайма, прибавяме всички подправки и омесваме каймата хубаво.

Оформяме кюфтетата малко по тънки и продълговати, така че след панировката да не останат сурови, целта на запържването на част от каймата е същата - да не остане сурово после.

След като вече са оформени кюфтетата, ги оставяте в хладилник малко да стегнат.

След два часа вземаме един тиган, слагаме мазнина вътре и чакаме да загрее.

Разбиваме две яйца в една чиния, а в друга слагаме брашно за панировката. Взимаме кюфтетата - първо овалваме в брашното, после в яйцето и запържваме в гореща мазнина.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Aysel Mustafova
Aysel Mustafova
10.12.2019 21:05
Тези кюфета се казват кадън буду нали?
0
0
Н.Акифова
Н.Акифова
11.12.2019 14:48
Да, така е в Турция ги наричат кадън буду.
0
0