Начин на приготвяне
В една тенджера слагаме ориз и вода да се сварят, след като е готов оризът отделяме настрана и започваме с каймата.
Режем една глава лук на ситно и с малко мазнина запържваме, след което прибавяме и две-трети от каймата, а останалото ще използваме за после.
Вземаме една купа, вътре изсипваме запържената кайма, сварения ориз и суровата кайма, прибавяме всички подправки и омесваме каймата хубаво.
Оформяме кюфтетата малко по тънки и продълговати, така че след панировката да не останат сурови, целта на запържването на част от каймата е същата - да не остане сурово после.
След като вече са оформени кюфтетата, ги оставяте в хладилник малко да стегнат.
След два часа вземаме един тиган, слагаме мазнина вътре и чакаме да загрее.
Разбиваме две яйца в една чиния, а в друга слагаме брашно за панировката. Взимаме кюфтетата - първо овалваме в брашното, после в яйцето и запържваме в гореща мазнина.
Коментари