Начин на приготвяне
Това е една от най-често правената рецепта в къщи.
Може да се използват филета от друга риба, но съм забелязала, че най-хубава става с филе от треска.
Осолете и овкусете с щипка черен пипер филетата. Настържете на по-едро ренде картофите.
С остър нож накълцайте игличките розмарин и двете скилидки чесън. Кълцайте ги заедно, докато станат на каша.
С получената ароматна смес овкусете настърганите картофи. Полейте със зехтин и объркайте.
Застелете дъното на голяма тава с парче хартия за печене. Разстелете половината от картофите.
Отгоре наредете рибните филета и покрийте с останалите картофи. Изпечете на 200°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар на печената риба.
Поднесете филетата треска с картофена коричка с броколи на пара!
Да ви е сладко!