Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Филета от бяла риба с пармезанова коричка

Филета от бяла риба с пармезанова коричка

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Филета от бяла риба с пармезанова коричка
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
08/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Крехка бяла риба в пармезанова коричка - хрупкава и апетитна, само гарнитура ѝ трябва"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 600 г, филета
  • галета - 100 г
  • пармезан - 4 с.л.
  • магданоз - 3 с.л. нарязан
  • сок - 1 лимон
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете галетата с пармезана и ситно нарязания магданоз. Изцедете сока на лимона.

Потопете рибните филета в лимоновия сок. Поръсете леко със сол и черен пипер. След това оваляйте в сместа от галета и пармезан.

Намазнете с олио или застелете с фолио за печене огнеупорен съд и подредете филетата.

Изпечете бялата риба в предварително загрята фурна на 200°C за около 30 мин.

Сервирайте с подходяща гарнитура за риба по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: