Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Треска под картофена коричка

Треска под картофена коричка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Треска под картофена коричка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Много ще ви хареса, обещаваме, а вие обещайте да я опитате и да дадете лайк за майстора"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава.
  • белтъци - 2 бр
  • нишесте - 3 с.л. царевично
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 2 бр. големи
  • треска филе - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте супена лъжица зехтин, нарежете лука на много дребно и го запържете до златисто. Извадете и оставете да се охлади.

В купа сложете лука, белтъците, нишестето, сол и черен пипер.

Настържете картофите на ситно ренде, сложете ги в кърпа, завържете, натиснете и отцедете водата им.

Добавете картофите в купата и всичко разбъркайте.

Подсушете рибните филета оваляйте всяко в малко брашно или нишесте и потопете в плънката.

Изпържете в малко мазнина от двете страни до получаване на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: