Начин на приготвяне
Първо, начукваме всяка пържола добре, за да не е жилаво месото, и овкусяваме от всяка страна със сол и черен пипер.
За плънката:
Нарязваме лука и го запържваме в малко олио, докато омекне.
Нарязваме гъбите на филийки и ги добавяме към лука, поръсваме със сол и черен пипер.
Пържим, докато изври водата на гъбите. Прехвърляме в купа.
Сваряваме яйцата, нарязваме на малки кубчета и добавяме в купата към другите продукти.
Морковите нарязваме на кубчета и варим, докато омекнат. Прецеждаме ги и добавяме и тях.
Киселите краставички също режем на малки кубчета и изсипваме при другите продукти.
Настъргваме кашкавала и половината добавяме към останалите съставки.
Объркваме добре с лъжица.
Готовата плънка разпределяме равномерно върху всяка пържола и сгъваме на руло. За да не се разпаднат, закрепяме с клечки за зъби и пържим всяко едно в загрят тиган до златисто от двете страни, за да се запечатат, след което премахваме клечките за зъби и прехвърляме в намазнена тава.
Заливаме руладините със сметаната и поръсваме с другата половина от кашкавала.
Печем руладините от пилешко и свинско 30 мин на 180 градуса.
В моя случай рецептата е за гости и е в по-големи количества.
Моите бяха доволни - сега е ред на вашите! :)