Начин на приготвяне
Нарежете месото на тънки парчета (може и ивици) и го оставете за 2 часа в подсолена студена вода.
Отцедете месото и го подсушете с помощта на кърпа или домакинска хартия. Оваляйте парчетата месо в брашно.
Изпържете месото до готовност в силно сгорещена мазнина. Отстранете излишната мазнина от съда и оставете само 2-3 лъжици от мазнината от пърженето. Добавете 2 с.л. брашно и запържете за 1-2 минути, като бъркате непрекъснато.
Добавете и млякото на тънка струйка без да преставате да бъркате. Варете соса докато се сгъсти. Отстранете от котлона и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Поднесете изпърженото свинско месо полято с приготвения сос. Гарнитурата е по избор.