Начин на приготвяне
Месото се нарязва на тънки шницели. Начуква се през найлоново пликче, за да не се разкъса, до тънко. Подправят се със сол и черен пипер. Оставят се настрана.
Гъбите се обелват и нарязват на много ситно, също и лукът. За удобство съм ползвала блендер на функцията СТОП-СТАРТ бутона, но без да стават на пюре.
Поставят се в тиган с 2 с.л. олио. Готви се до момента, в който сместа ще бъде напълно суха. Преди да се свалят от котлона, се прибавят и подправките, разбърква се за 1/2 мин и се оставя настрана.
Яйцата се сварят за около 10-12 мин. Обелват се.
Върху всяко парче месо се поставя по 1 1/2 ч.л. от плънката. Разпределя се из цялото парче месо. Навива се на стегнато руло и се захваща с клечка за зъби. Ползват се толкова клечки, колкото са необходими.
Руладините се поставят в тиган с олиото и малкото парче масло и се запържват от всички страни, нека да се получи хубава кафеникава коричка.
Изваждат се, отстраняват се клечките и се подреждат в тавичка за печене, едно до друго. Ако е останало малко от плънката, може да се разпредели между рулата. Отгоре се изсипва малко от маслото от тигана и се залива със сметаната.
Свинските рулца се оставят се във фурна да се пекат на 180 градуса за около 20/30 мин.
Гарнитура - картофи на пара, заляти с масло.
Източник: Apetiten TV