Пълнена пъстърва със зеленчуци

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Чирак
307
48
354
1
06/12/2019
"Ето така я обичаме пъстървата - обилно пълна с вкусна зеленчукова плънка "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, отстранете главата и опашката, овкусете със сол и черен пипер отвътре и отвън.

Нарежете лука шалот и гъбите на ситно. Сложете ги в тиганче със зехтин, налейте 2 с.л. вода, захлупете и задушете до омекване.

С получената плънка напълнете пъстървата. Овържете я с кухненски канап. Нарежете моркова и селърито. Почистете дребния лук.

Овкусете нарязаните зеленчуци със сол, щипка черен пипер и нарязан магданоз.

Сложете ги в тавичка. Поставете отгоре пълнената пъстърва.

Полейте с бялото вино и зехтина. Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин.

При поднасяне поръсете пълнената пъстърва със зеленчуци със ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар