Начин на приготвяне
Почистете рибата, отстранете главата и опашката, овкусете със сол и черен пипер отвътре и отвън.
Нарежете лука шалот и гъбите на ситно. Сложете ги в тиганче със зехтин, налейте 2 с.л. вода, захлупете и задушете до омекване.
С получената плънка напълнете пъстървата. Овържете я с кухненски канап. Нарежете моркова и селърито. Почистете дребния лук.
Овкусете нарязаните зеленчуци със сол, щипка черен пипер и нарязан магданоз.
Сложете ги в тавичка. Поставете отгоре пълнената пъстърва.
Полейте с бялото вино и зехтина. Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин.
При поднасяне поръсете пълнената пъстърва със зеленчуци със ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко.