Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Паприковани пилешки бутчета с ориз

Паприковани пилешки бутчета с ориз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Паприковани пилешки бутчета с ориз
Снимка: Мария Симова
1 / 3
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Тайната на вкусното ястие е в подправките, ето защо тези паприковани пилешки бутчета са толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр. (около 1 кг)
  • за паприката
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • куркума - 1 ч.л. равна
  • чесън - 2 скилидки големи
  • още
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. голям
  • ориз - 300 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте бутчетата, подсушете. Поставете ги в купа и добавете нарязаните на ситно скилидки чесън, червения пипер, куркумата и олиото.

Разбъркайте добре, като втривате паприката в бутчетата добре и оставете настрани.

В тиган нагрейте олиото и прибавете ситно нарязания лук, настъргания на едро ренде морков и запържете до омекване на зеленчука.

Към тях прибавете много добре измития под течаща вода и прецеден ориз, черен пипер и сол на вкус, запържете за 2-3 минути.

В тава с високи стени сипете и разпределете сместа равномерно, налейте 600 мл вода и разбъркайте.

Подредете паприкованите пилешки бутчета в тавата, завийте тавата с алуминиево фолио и поставете в студена фурна.

Включете фурната на 180 градуса и печете пилето с ориз за около 90 минути.

Ако желаете бутчетата да са с хрупкава коричка, премахнете фолиото и запечете ориза на фурна само на горен реотан за около 20 минути.

Ароматни паприковани пилешки бутчета с ориз със златисто кафява коричка – опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: