Начин на приготвяне
Подсушаваме добре охладените филета тилапия. Поръсваме ги със сол, пипер и настърганата лимонова кора.
Поставяме ги в тавичка, покрита със стреч фолио, и прибираме в хладилник за около час.
Изваждаме рибата и я подсушаваме отново от отделилата се от солта течност.
В пасатор-купа поставяме брашното, бирата, жълтъците, бакпулвера и малко сол. Пасираме съставките.
Отделно разбиваме на сняг белтъците и ги прибавяме към панировката, като ги смесваме внимателно с останалите съставки.
Консистенцията на сместа трябва да е на гъсто палачинково тесто.
Потапяме филето от тилапия в панировката и овалваме в галетата.
Към нея сме прибавили от изсушената подправка, за да я овкусим допълнително.
В тиган с нагорещена мазнина панираме филетата.
Поставяме панираната риба върху кухненска хартия, която сменям два пъти. Държим рибните филета на топло, близо до котлон.
Поднасяме панираното филе от тилапия гарнирано с пържени картофки и панирани рулца от раци.
Овкусяваме с лимонов сок.