Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирано филе от тилапия

Панирано филе от тилапия

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Панирано филе от тилапия
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Ако досега не сте опитвали тилапия, голяма грешка - поправете я, приготвяйки си панирани филенца от вкусната риба"

Необходими Продукти

  • тилапия - 6 филета, охладени
  • сол
  • пипер меланж
  • лайм - кората от ½ плод
  • растителна мазнина за пържене
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 200 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1/2к.л.
  • галета
  • тарос - 1 - 2 с.л., изсушена билка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме добре охладените филета тилапия. Поръсваме ги със сол, пипер и настърганата лимонова кора.

Поставяме ги в тавичка, покрита със стреч фолио, и прибираме в хладилник за около час.

Изваждаме рибата и я подсушаваме отново от отделилата се от солта течност.

В пасатор-купа поставяме брашното, бирата, жълтъците, бакпулвера и малко сол. Пасираме съставките.

Отделно разбиваме на сняг белтъците и ги прибавяме към панировката, като ги смесваме внимателно с останалите съставки.

Консистенцията на сместа трябва да е на гъсто палачинково тесто.

Потапяме филето от тилапия в панировката и овалваме в галетата.

Към нея сме прибавили от изсушената подправка, за да я овкусим допълнително.

В тиган с нагорещена мазнина панираме филетата.

Поставяме панираната риба върху кухненска хартия, която сменям два пъти. Държим рибните филета на топло, близо до котлон.

Поднасяме панираното филе от тилапия гарнирано с пържени картофки и панирани рулца от раци.

Овкусяваме с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: