Начин на приготвяне
Фурната се загрява на режим за горно печене. Скарата се повдига почти до горе.
Докато фурната се загрява, може да си приготвите сместа. В купа се изсипва рендосания пармезан. Към него се добавят сухите подправки и хубаво се размесва. След това се добавят майонезата, лимоновия сок и мекото масло. Разбърква се до получаването на хомогенна смес.
Когато фурната е загрята, съвсем леко намазняваме дъното на голяма тава. В нея подреждаме филетата риба. Рибата се запича 3-4 минути. Ако филетата са по-дебели, оставете още минутка.
Рибата се вади, обръща се и се пече и от другата страна отново около 3-4 минути. Извадете тавата и разпределете вече направената смес върху филетата.
Върнете отново във фурната и печете до златиста коричка /около 20-30 минути/.
Когато печената риба е готова, извадете в чинии и сервирайте със салата според сезона.
Получава се едно много вкусно, бързо и лесно за приготвяне ястие.
Печената тилапия с пармезан е готова.