Ориз с лапад и киселец на фурна

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
802
4k
4k
1k
4
07/12/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 190
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една много лесна рецепта за ориз със зеленини на фурна, подходяща и за пости!

В кръгла тавичка сипваме предварително накиснатия за половин час и старателно измит бисерен ориз.

Към него прибавяме прясно набраните листа – лапад и киселец, нарязани на ситно.

Овкусяваме с джоджен – 2 с.л. сушен стрит или 4-5 пресни стръка; ½ ч.л. черен пипер, 1 кафена лъжичка джинджифил на прах.

Разбъркваме с 2 ч.л. хималайска сол и 2-3 с.л. мазнина – по желание Шарлан или Зехтин.

Слагаме да се пече във фурната на 250 градуса за 45 минути, като единствено и само на 20-тата минута го разбъркваме веднъж, а после го оставяме да се запече.

Порцията пожелание може да поднесем с кисело мляко – комбинацията е много добра!

Чудно Вкусно!

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар