Ориз с лапад и киселец на фурна

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Иноватор
414
13
13
1
07/12/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една много лесна рецепта за ориз със зеленини на фурна, подходяща и за пости!

В кръгла тавичка сипваме предварително накиснатия за половин час и старателно измит бисерен ориз.

Към него прибавяме прясно набраните листа – лапад и киселец, нарязани на ситно.

Овкусяваме с джоджен – 2 с.л. сушен стрит или 4-5 пресни стръка; ½ ч.л. черен пипер, 1 кафена лъжичка джинджифил на прах.

Разбъркваме с 2 ч.л. хималайска сол и 2-3 с.л. мазнина – по желание Шарлан или Зехтин.

Слагаме да се пече във фурната на 250 градуса за 45 минути, като единствено и само на 20-тата минута го разбъркваме веднъж, а после го оставяме да се запече.

Порцията пожелание може да поднесем с кисело мляко – комбинацията е много добра!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар