Начин на приготвяне
Сваряваме пилешкото месо, после го обезкостяваме (ако е необходимо) и нарязваме на малки хапки.
Задушаваме ситно нарязания лук в повечко олио за около минута, добавяме нарязания лапад (аз използвам попарен и замразен) и 1/2 ч.ч. от пилешкия бульон.
Като заври слагаме червения пипер и останалите подправки, без солта. Пускаме фурната на 200 градуса без вентилатор.
Измиваме ориза и го прибавяме в тенджерата. Добавяме нужното количество бульон, ако е необходимо и гореща вода, според указанията на опаковката на ориза.
При мен съотношението беше 1:2 и добавих две чаши от бульона. Посоляваме на вкус и прехвърляме в тава.
Печем около 30 минути, до полуготовност на ориза.
На 25-тата минута приготвяме заливката. В киселото мляко шупваме содата, и добавяме към разбитите яйца, а после брашното и солта.
Заливаме равномерно и печем още около 15 минути, без да променяме градусите.
Готовото ястие разрязваме на квадрати и поднасяме с кисело мляко.
Коментари