Пълнен шаран с кисело зеле, киноа и елда

ЖГеоргиеваЖГеоргиева
Помощник Готвач
124
06/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако рибата не е закупена почистена - почистете добре вътрешностите и отделете люспите. Измийте шарана хубаво.

Натъркайте шарана с подправката за риба, ако няма добавена сол, посолете.

Зеленчуците се обелват от корите и нарязват.

Поставете рибата в голяма четвъртита тава. Натъпчете със зеленчуците и орехите, а каквото остане оставете - за отвън.

Киноата и елдата е хубаво да се накиснат предварително. Измийте.

Разнесете равномерно по тавата. По възможност нека са отдолу, под зеленчуците, за да уврат добре.

Добавете водичка в тавата при пълнения шаран. Разпределете равномерно и покрийте с фолио.

Печете пълнения шаран с кисело зеле, киноа и елда около 45 минути, след което открийте и оставете рибата да хване коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар