Коледни бадемки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Чирак
311
49
360
1
07/12/2019
"Обичаме всяка година да правим нещо различно за Коледа и тази залагаме на коледни бадемки "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции32
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 837
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • захар - 80 г
  • краве масло - 110 г
  • бадеми - 60 г смлени, сурови, обелени
  • белтък - 1 бр.
  • ром - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • и още
  • цели бадемови ядки
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в купа брашното с щипка сол.

Добавете нарязаното на парченца студено краве масло, белтъка, смлените бадеми, захарта и рома.

Ако нямате ром, може да сложите ромова есенция. Замесете меко тесто.

Загънете го в стреч фолио и приберете в хладилник за един час. Ако постои и повече, е още по-добре.

От охладеното тесто късайте малки парчета. Направете на фитил, прегънете и прищипете с пръсти двата края.

На постъпковите снимки се вижда много добре приготвянето на коледните сладки. Сложете по бадем.

Наредете бадемовите сладки в тава застлана с хартия за печене на разстояние една от друга, макар да нямат набухвател при печенето леко се разливат.

Изпечете коледните бадемки на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 8-10 мин.

Готовите празнични сладки охладете на решетка и поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар