Пилешки пилаф

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пилешки пилаф2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6
"Не е достатъчно само да смесиш пилешкото и ориза, за приготвянето на пилаф се иска и майсторлък"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 250 г сварено
  • ориз - 250 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 60 г
  • бульон - 400 г пилешки
  • домати - 2 бр. големи
  • орехи - 60 г
  • черен пипер
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме предварително свареното пилешко месо на тънки лентички. Запържваме го за кратко в сгорещеното масло. Когато се зачерви добавяме и ситно нарязания лук. Овкусяваме с подправките, сипваме ориза и пържим 5 минути като непрекъснато разбъркваме.

Когато пилето се запържи равномерно го заливаме с бульона, добавяме и доматите, които предварително сме попарили, обелили и нарязали на четвъртини, поръсваме с натрошените орехови ядки и задушаваме под похлупак до омекване на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цеца
цеца
Имам продуктите.Сега ще го приготвя.
27.07.2013 16:27