Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с пиле и замразени зеленчуци

Ризото с пиле и замразени зеленчуци

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6792k3
Ризото с пиле и замразени зеленчуци
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
04/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Бързо ризото по изпитана рецепта - насладете се на вкуса"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 450 г
  • ориз - 200 г
  • зеленчуков микс - 350 г чушка, морков, грах, царевица
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 60 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - 6 ч.ч. топла
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • сол
  • риган - 1/2 ч.л.
  • мащерка - щипка
  • босилек - щипка
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган със зехтина се поставя нарязаното филе на късчета. Запържва се леко, след което се добавя лукът, пържи се за кратко.

Следва оризът и когато той стане стъклен се добавят виното, зеленчуците, подправките и малко от водата.

Хубаво е да се ползва бульон-пилешки, гъбен, зеленчуков.

След като оризът е поел почти напълно водата, се долива още от нея и така постепенно - на 3-4 пъти, като винаги водата трябва да се е поела от ориза.

Ризотото обикновено се сервира с настърган пармезан.

Ризотото се поднася се със свежа салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте не успях да разбера за пилешкото-първо се пържи за кратко и после се слага при ориза да се досготви ли?
15.11.2022 14:25
Христо Славейков
Христо Славейков
Бързо, лесно, Вкусно!
06.11.2022 21:17
Потребител#254608
Потребител#254608
Супер рецепта. Аз добавям и малко сметана за готвене 10мин преди да е готово ризотот, накарая поръсвам с пармезан.
29.04.2020 10:23