Начин на приготвяне
Сложете всичко в дълбока купа и с ръце смесете, така че да получите леко ронливо тесто.
Ако се получи твърде ронливо тесто, просто добавете още мъничко зехтин, но не прекалявайте, защото ако направите тестото, така че да стане на хомогенна топка, бисквитките ще станат много мазни.
Оформете топчета, като притискате част от тестото между пръстите си, защото то е ронливо и няма да може да ги завъртите между дланите си.
Сложете топчетата в тава, покрита с хартия за печене и печете в предварително загрята на 180°С фурна около 14-15 минути.
Извадете от фурната коледните сладки и ги оставете в тавата за 15 минути да се стегнат, защото веднага след изваждането постните сладки ще са леко меки, след това ги преместете върху решетка да изстинат напълно.
Съхранявайте постните орехови коледни сладки в плътно затваряща се кутия.