Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Ореховки»Постни орехови коледни сладки

Постни орехови коледни сладки

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5151k2
Постни орехови коледни сладки
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 2
09/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Нямаме търпение на дойде Коледа, за да отворим кутията с орехови сладки"

Необходими Продукти

  • зехтин - 65 мл
  • кокосова захар - 135 г
  • лелено брашно - 2 ч.л. + 6 с.л. вода
  • орехов тахан - 150 г
  • брашно от спелта - 180 - 190 г пълнозърнесто
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всичко в дълбока купа и с ръце смесете, така че да получите леко ронливо тесто.

Ако се получи твърде ронливо тесто, просто добавете още мъничко зехтин, но не прекалявайте, защото ако направите тестото, така че да стане на хомогенна топка, бисквитките ще станат много мазни.

Оформете топчета, като притискате част от тестото между пръстите си, защото то е ронливо и няма да може да ги завъртите между дланите си.

Сложете топчетата в тава, покрита с хартия за печене и печете в предварително загрята на 180°С фурна около 14-15 минути.

Извадете от фурната коледните сладки и ги оставете в тавата за 15 минути да се стегнат, защото веднага след изваждането постните сладки ще са леко меки, след това ги преместете върху решетка да изстинат напълно.

Съхранявайте постните орехови коледни сладки в плътно затваряща се кутия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: