Начин на приготвяне
Разтопете на водна баня чистото масло. Разбийте яйцата и ги смесете с меда и захарта и добавете маслото кум тях.
Добавете коричките от лимона и портокала, подправките, рома и орехите. Добавяме и брашното.
Когато прибавяме брашното в първата чаша, добавете содата, а във втората - подправките. Трябва да се получи твърдо тесто, за да може да се разточи. Ако е необходимо още брашно, може да добавите.
Разстилате тестото на кора, дебела около половин сантиметър. От нея с формички изрежете сладките и ги наредете върху покрита с хартия за печене тава.
Печете на 170 градуса фурна за около 20 мин.
Вадите и започвате да украсявате, като предварително си правите глазурата по следния начин.
Пудра захар пресявате през ситно сито и прибавяте няколко капки сок от лимона.
Няколко лъжици прясно мляко да стане на каша.
Украсявате коледните сладки по ваш избор, но от време на време добавяйте по няколко капки прясно мляко и разбърквайте, защото много бързо съхне глазурата, и я покривайте с мокра кърпа.