Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Ореховки»Орехови коледни сладки с джинджифил

Орехови коледни сладки с джинджифил

АтанаскаАтанаска
Помощник Готвач
582141281
Орехови коледни сладки с джинджифил1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Орехови коледни сладки с джинджифил са още по-вкусен и топъл празник"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • мед - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 4 с.л. тръстикова
  • краве масло - 1 пакетче
  • орехи - 1 ч.ч. ситно натрошени
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • ром - 1 с.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • джинджифил - 1 и 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л. ситно счукан
  • лимонова кора - 1 лимон настърган
  • портокалова кора - 1 портокал настърган
  • За глазурата
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • сладкарска боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете на водна баня чистото масло. Разбийте яйцата и ги смесете с меда и захарта и добавете маслото кум тях.

Добавете коричките от лимона и портокала, подправките, рома и орехите. Добавяме и брашното.

Когато прибавяме брашното в първата чаша, добавете содата, а във втората - подправките. Трябва да се получи твърдо тесто, за да може да се разточи. Ако е необходимо още брашно, може да добавите.

Разстилате тестото на кора, дебела около половин сантиметър. От нея с формички изрежете сладките и ги наредете върху покрита с хартия за печене тава.

Печете на 170 градуса фурна за около 20 мин.

Вадите и започвате да украсявате, като предварително си правите глазурата по следния начин.

Пудра захар пресявате през ситно сито и прибавяте няколко капки сок от лимона.

Няколко лъжици прясно мляко да стане на каша.

Украсявате коледните сладки по ваш избор, но от време на време добавяйте по няколко капки прясно мляко и разбърквайте, защото много бързо съхне глазурата, и я покривайте с мокра кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: