Студентска супа от леща

10/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

О не, не студентска чорбица от гола водица, а за студент: с всичко, което е подходящо и може да понесе пожеланото ястие, за да стане по-хранително.

Кипвате 2 л. вода. Изсипвате измитата леща и я варите 5 мин. Изцеждате водата и наливате нова. Оставяте да се свари.

На друг котлон си запържвате първо накълцаните морковчета.

Последователно добавяте чушките, лука и чесъна накрая, защото бързо изгаря.

Разбъркват се зеленчуците няколко пъти и се слага червеният пипер.

След минута с черпак при зеленчуците се налива от течността на сварената леща – да се покрият.

Прибавяте нарязаните на дребно доматчета и оставяте да къкри на най-ниска степен, докато омекнат.

Изсипвате всичко при супата от леща, слагате солта и чубрицата. И в този ред на мисли – леща без чесън и без чубрица не е леща;

– За боба се знае, че става по-хубав на следващия ден, но лещата е единственият продукт, който след сготвяне не губи полезните си качества като престои, а си ги запазва.

Изчаквате да заври всичко заедно, разбърквате и дърпате от котлона готовата студентска супа от леща.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар