Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Студентска супа от леща

Студентска супа от леща

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54279138
Студентска супа от леща
Снимка: Потребител#240543
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • леща - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • зелени чушки - 3
  • лук - 2 гл.
  • чесън - 2 гл.
  • домати - 3 бр. или дом. пюре, лютеница
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

О не, не студентска чорбица от гола водица, а за студент: с всичко, което е подходящо и може да понесе пожеланото ястие, за да стане по-хранително.

Кипвате 2 л. вода. Изсипвате измитата леща и я варите 5 мин. Изцеждате водата и наливате нова. Оставяте да се свари.

На друг котлон си запържвате първо накълцаните морковчета.

Последователно добавяте чушките, лука и чесъна накрая, защото бързо изгаря.

Разбъркват се зеленчуците няколко пъти и се слага червеният пипер.

След минута с черпак при зеленчуците се налива от течността на сварената леща – да се покрият.

Прибавяте нарязаните на дребно доматчета и оставяте да къкри на най-ниска степен, докато омекнат.

Изсипвате всичко при супата от леща, слагате солта и чубрицата. И в този ред на мисли – леща без чесън и без чубрица не е леща;

– За боба се знае, че става по-хубав на следващия ден, но лещата е единственият продукт, който след сготвяне не губи полезните си качества като престои, а си ги запазва.

Изчаквате да заври всичко заедно, разбърквате и дърпате от котлона готовата студентска супа от леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: