Плетени коледни бисквити

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Плетени коледни бисквити
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
62 мин.
"Изпипваме ги до последния детайл, за да получим най-интересните плетени коледни бисквитки и бастунчета"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • краве масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • какао - 20 г
  • ванилия - 2 прахчета
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с щипка сол и две прахчета ванилия. Добавете захарта, 1 яйце, 1 жълтък и нарязаното на парчета студено краве масло. Замесете меко тесто.

Омесеното тесто разделете на две еднакви части. Към едната добавете 20 г какао и месете, докато получите равномерен кафяв цвят.

Загънете двете топки тесто в стреч фолио. Приберете в хладилник за един час. На набрашена повърхност разточете двата цвята тесто.

С остър нож нарежете ленти с ширина 1 см. Лентите трябва да бъдат четен брой. Моите са 12 бр. Започнете да плетете по следния начин.

Вдигнете всяка четна лента от жълтото тесто почти догоре.

Сложете една хоризонтална и спуснете лентите. Сега вдигнете всяка нечетна лента и отново сложете една кафява хоризонтално.

Спуснете вдигнатите ленти. Продължете така, докато свършат кафявите ленти. На постъпковите снимки, които ще сложа, се вижда добре плетенето.

След като сте получили една шарена черга, изрежете бисквитки с чаша или обла формичка.

Внимателно пренесете бисквитките на хартия за печене. Изпечете коледните сладки на 180°C в предварително загрята фурна за 10-12 мин.

Охладете готовите плетени коледни бисквити на решетка.

От изрязаните остатъци може да направите топчета или преплетени бастунчета. Вижте снимката за тях.

И накрая искам да кажа, че изработката на тези бисквитки е трудна, но вие опитайте, забавно е!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: