Големи пълнени чушки

Големи пълнени чушки
Снимка: Кристиан Александров
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Господата със сигурност ще останат доволни от тавата с големи пълнени чушки, които ще видят, щом надникнат във фурната"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр. жълта + 1 бр. червена, големи
  • гъби - 4 бр.
  • бекон - 100 г - пушен
  • кашкавал - 50 г
  • чедър - 20 г
  • сметана - 2 с.л. - течна
  • черен пипер - 1/4 ч.л. - млян
  • сол - 1 щипка
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязваме капачетата на чушките. Почистваме семките и от чушките, и от капачетата.

В купа нарязваме гъбите, бекона, кашкавала и сиренето чедър на малки кубчета.

Сипваме сметаната, солта и пипера.

Разбъркваме и с тази смес напълваме чушките.

Поставяме капачетата и ги прехвърляме в тефлонова тавичка.

Сипваме водата в тавичка.

Слагаме пълнените чушки да се пекат в загрята фурна на 200 градуса.

Печем големите пълнени чушки около 30 минути.

Сервираме веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: